Cykler til børnDrengecyklerPigecykler

Begyndercykel fra Puky – hvad kan de?

4/5 - (3 votes)

Leder du efter en god begyndercykel, som dit barn kan have de første år, hun skal lære at cykle? I denne artikel ser vi begyndercykler fra Puky, og hvorfor de er så velegnet som barnets første cykel.

Min yngste søn lærte at cykle på et arvestykke fra sin storebror. Så snart han havde lært det, købte jeg en 16 tommer cykel fra Puky. Hvorfor?

Svaret var enkelt: Jeg synes, han skulle have en ordentlig cykel at lære at cykle på, til han blev sikker i trafikken. Og så havde jeg havde hørt gode ting om Puky.

PUKY Steel Classic 12" - Lyserød, Puky

DKK 2.179,00
Se mere
cykelexperten.dk

Description

Denne stål model fra PUKY er designet med fuldt fokus på et klassisk retro look, og med komponenter af allerhøjeste kvalitet. Materialet er stål, for et elegant look med smalle rør og flotte samlinger. Vægten holdes nede med tynde rør og aluminiumskomponenter.

PUKY er cykler til børn som...

PUKY LS-PRO 16 Alu 16" - Sølv/blå, Puky

DKK 3.229,00
Se mere
cykelexperten.dk

Description

Puky's nye superlette serie af børnecykler S-Pro udmærker sig ved at være ekstremt lette, og samtidig være næsten vedligeholdelsesfri. Bare 6.2kg vejer denne cykel - flere kilo lettere end konkurrenterne. Kæden er monteret med Pukys egen "Chainlooper" som forsegler kæden i en bevægeligt plastik...

PUKY Youke 16" - Lyserød, Puky

DKK 2.349,00
Se mere
cykelexperten.dk

Description

PUKY er cykler til børn som skal have deres første RIGTIGE cykel. Cyklerne er frække i designet og masser af specielt designede komponenter gør cyklerne helt unikke. På Puky cykler er bremsegrebene specielt designet til børnehænder, og da PUKY ikke fremstiller ”voksen” cykler er de ganske...

Se flere børnecykler fra Puky og andre mærker

Hvad kan børnecykler fra Puky?

For mig handler det om cykeldesign i god kvalitet og i børnehøjde. Da jeg selv er cykelentusiast – og derfor nok er lidt miljøskadet – mener jeg, at cykling bare er meget sjovere, når man har en god cykel, som fungerer og som man føler sig komfortabel på.

I modsætning til andre børnecykler, som godt kan opleves lidt billige og standard, så er en begyndercyklen fra Puky designet til børn, som er i gang med at lære at cykle.

Langt de fleste Puky-cykler er designet efter barnets anatomi og med en lav indstigning, som gør det nemt at komme af og på cyklen. Både pige- og drengemodellerne.

Kvalitet i børnehøjde

Uden at rose alt for meget, så bemærker man den høje kvalitet i cyklens dele og materialer. Her er ikke tale om en billig cykel nede fra supermarkedet. Pukys cykler virker meget robuste og stabile. De ligger godt på vejen, og de er nemme at styre.

Ifølge Puky selv er børnecyklerne udstyret med nav og lejrer som på en voksencykel. Det sikrer en cykel med robuste komponenter. Det er der ikke mange børnecykler, som kan bryste sig med.

Læs også artiklen: Hvordan finder man størrelsen på en børnecykel?”

Billede af Puky begyndercykel

På styret finder du f.eks. bremsegreb, som er designet til børnehænder og de skal sikre, at hånden ikke skrider ud over kanten af styret. Der er også styrpolstring, som kan beskytte barnet, hvis hun skulle vælte forover. Og en lovpligtig ringeklokke, selvfølgelig. Det lille flag på forskærmen giver det hele et lille “Her kommer jeg!”.

Det er mit indtryk, at Puky gør noget ud af at dit barn skal kunne vokse med cyklen. F.eks. kan cyklens saddel og styr kan hæves til det yderste.

Kvaliteten ses også i pedalerne, som er lavet med skridsikker overflade, så foden sidder bedre på pedalen. De fleste modeller er udstyret med både en pedalbremse og en forbremse.

Hvor kan man købe Puky begyndercykler på nettet?

Børnecykler, løbecykler og tilbehør fra Puky
Logo Cykeleksperten Stort udvalg i begyndercykler fra Puky

Lakeringen er også noget af det, som får god omtale. Cyklen har fået en stødfast pulverlakering, som skal gøre stellet ekstra modstandsdygtig mod slag og stød. Og du vil opleve, at skidtet ikke ruster så let, som det plejer.

Det syner jeg er vigtigt, da børnecykler tit får en hård behandling og står ude i vind  og vejr.

Ja og så er der alle de små detaljer som reflekser, gode dæk , den lukkede kædeboks, som gør at barnets bikser ikke kommer i berøring med kæden, bagagebærer og solide dæk med et godt greb – ofte fra Schwalbe, som gennem årene også været toneangivende indenfor kvalitetsdæk til alle former for cykling.

Se 16 tommer børnecykler til 3-6 årige børn

Hvad med prisen?

En Puky-cykel koster ikke det samme som en begyndercykel nede fra supermarkedet. Den er dyrere, og du betaler for den kvalitet, du får. Du vil formentligt opleve, at en Puky-cykel holder længere.

Derfor kan vise sig at være en god investering – og cyklen kan gå i arv hvis du behandler den godt – eller du kan sælge den brugt, og det er mit indtryk at cyklerne holder priserne meget godt.

Om Puky

Puky er en tysk cykelproducent, som i mere end 6 årtier har været toneangivende indenfor køretøjer og cykler til børn til privat og institutionsbrug. Det være cykler, løbecykler, løbehjul og trehjulede cykler.

En begyndercykel fra Puky bliver kontrolleret og testet i eget laboratorium, så de lever op til standarder ud over de sædvanlige. Læs mere om Puky her

Seneste artikler og guides