Børnecykler 18″ 5-7 år

18 tommer cyklen går både under navnet børne- og juniorcykel, som meget godt beskriver, hvor barnet befinder sig. I den alder har mange børn allerede cyklet længe, men der er også dem som mangler at komme i gang. Juniorcyklen er for mange børn den cykel, som de har, når de begynder i skole.

Drenge- og pigecykler 18 tommer

Her kan du købe 18″ børnecykler på nettet
Alt indenfor cykler og udstyr. Hurtig levering og god service
Logo Cykeleksperten Danmarks største online udvalg af cykler til børn og voksne

18 tommer cykel – Hvem passer den?

En 18 tommer cykel anbefales til børn med en højde på cirka 110-125 cm, hvilket svarer til en alder på ca. 5-7 år. Barnets skridtlængde skal være omkring 45 cm, for at kunne passe 18 tommer cyklen.  Se størrelsesguiden herunder.

Puky Youke 18" Gutsy Green - Børnecykel - 2024, Puky

DKK 2.095,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

18" børnecykel i god kvalitet Puky Youke er en sej børnecykel med et design, der er udviklet specielt til børn. Siddestillingen er oprejst for det bedste udsyn under kørsel, og stellets lave indstigning gør det nemt for barnet at sætte sig op i sadlen. På baghjulet er børnecyklen udstyret med en...

Winther 150 18" Green - Børnecykel - 2023, Winther

DKK 2.395,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

18" børnecykel til de 5-7 årige Winther 150 Alu er en børnecykel med 18" hjul og et robust aluminiumsstel i god kvalitet. Børnecyklen er skabt med barnets behov i centrum, så cykelturene altid bliver en tryg og god oplevelse. På baghjulet bremses børnecyklen af en klassisk fodbremse, mens...

 Vejledende størrelsesguide

Børnecykler fås med fem forskellige hjulstørrelser: 12”, 16”, 18”, 20” og 24. Her ser du en vejledende størrelsestabel.

Barnets højde Cyklens hjulstørrelse Barnets alder
88 – 110 cm 12″ 2 – 4 år
108 – 125 cm 16″ 3 – 6 år
110 – 125 cm 18″ 5 – 7 år
120 – 142 cm 20″ 6 – 8 år

Mål skridtlængden og find størrelsen

Sadlens højde er vigtig for barnets balance og kontrol med cyklen. Når du skal indstille cyklen, skal du måle skridtlængden – dvs. den indvendige afstand fra jorden til skridtet. Når du har den, kan du efterfølgende justere sadlens højde.

Målet er, at barnet kan sidde komfortabelt på sadlen og nå jorden med tæer og det forreste af foden.

Hvad skal du gå efter ved 18 tommer cyklen?

Gear

Nogle – men ikke mange 18 tommer cykler – kan være udstyret med gear. Men det er normalt først på 20 og 24 tommer cykler, at gearing bliver introduceret, da barnet ikke er helt klar endnu. Hvis du ønsker gearing på din 18 tommer cykel, anbefales det, at gearene kan betjenes med pedalerne. Det lærer barnet hurtigt, da det allerede er tryg ved pedalerne.

Bremser

Mange 18″ cykler kommer med både fod- og styrbremse. Det anbefales, at vælge en cykel med fodbremse, da det er nemt og godt udgangspunkt for at lære at bremse.

I denne alder kan styrbremsen også være svære at betjene og det kan påvirke barnets balance på cyklen. Mange børn begynder først at bruge styrbremsen, når er blevet større og mestrer fodbremsen. Husk at cyklen selvfølgelige også have ringeklokke og reflekser og lever op til Færdselslovens sikkerhedskrav.

Læs også artiklen ‘Hvilke reflekser skal der være på en cykel?’

Når du køber cyklen online

Generelt vil cyklen vil være ca. 90% samlet, når du modtager den. Du skal selv kun justere styr, forbremse, pedaler og sadel. Dæk skal ofte også pumpes, og måske er der et par bolte, som skal efterspændes.

Webshoppen du køber cyklen i, vil sandsynligvis informere dig om, hvor meget cyklen er samlet, når den leveres, ligesom de også er behjælpelige via telefon, hvis du skulle få problemer.

Vær opmærksom på, at ikke alle cykler leveres med støttehjul, støtteben m.m.