Cykler til børn

Brugt børnecykel. Kan det betale sig eller ej?

3.7/5 - (3 votes)

Kan det betale sig at købe en brugt børnecykel? Her får du lidt tips og erfaringer, du kan tage med dig, når du skal købe en brugt cykel.

Vi er mange der har købt brugte cykler til vores børn gennem tiden. Der har været gode handler og der er blevet sparet penge, men der har også været frustrationer over de efterfølgende ture til cykelmekanikeren for at få repareret ting, der ikke blev set under handlen.

Næste gang jeg skal købe en cykel til en af mine drenge, bliver det en ny cykel. Jeg er færdig med at reparere og bruge penge på defekte bremsekabler, dæk, cykelkæde, ny kassette (udvendige gear), hjullejer, styrlejer, støttefod og meget mere.

Cube Acid 240 Desert - Børnecykel - 2023, Cube

DKK 4.495,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Ny, sej børnecykel fra Cube Cube Acid 240 er en lækker 24" med en masse smarte detaljer og i en rigtig god kvalitet. Børnecyklen er designet med et fokus på børnekroppen og er derfor let at styre for barnet og giver en god og korrekt siddestilling. Cube Acid 240 er udstyret med 7 udvendige...

Scott Contessa 26" disc 2022, Scott

Se mere
cykelexperten.dk

Description

Ægte mountainbikes til børn - ikke bare "børne cykler". Unikke cykler designet til de hurtige unge - med stærke specifikationer som måler sig med de voksnes! Produceres i tre størrelser. Dette er en hardtail begynder MTB til enhver knægt eller tøs, der nogensinde har drømt om at være lynhurtig på...

Cube Acid 240 Disc 24" Black - Børnecykel - 2023, Cube

DKK 4.795,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Smart 24” børnecykel med skivebremser og 7 gear Denne cykel er perfekt til de 7-11 årige. Cube laver nogle smarte børnecykler i et holdbart aluminiumsstel, med nogle rigtig gode komponenter. Cyklen kommer med hele 7 udvendige Shimano gear, så der er et gear til enhver udfordring på vejen. Cube...

Se flere børne- og juniorcykler her

Hvornår kan det betale sig at købe en brugt børnecykel?

Køb af cykel kan godt blive lidt af én dyr affære – især hvis du har mange børn. Børn vokser indtil de er på den anden siden af puberteten, og du skal regne med at dit barn kommer til at skifte cykel en del gange.

De fleste børn stifter bekendtskab med en løbecykel eller trehjulet cykel allerede i 2 – 3 års alderen og lærer at cykle, når de er omkring 4-5 år.

Det er mange cykler der passerer genem en barndom. Heldigvis kan børnene arve cykler fra hinanden, så der er trods alt penge at spare.

Hvis det skal betale sig at investere i brugte cykler, så kræver det, at du eller din partner kan lave de mest basale reparationer som lapning af cykel, dækskifte, skift af kæde og kabler m.m. Det er i det hele taget godt at kunne reparere lidt selv, da en cykelhandler koster i omegnen af 400 kr. i timen.

Mangler du viden om, hvordan man reparerer cykel, kan du med fordel læse bogen Cykelreparation af Per Henrik Brask her.

Hvornår kan det betale sig at købe en ny børnecykel?

Når du køber en børnecykel fra ny, kan du være sikker på, at cyklen fungerer 100% fra starten. Samtidig er du dækket af to års reklamationsret under Købeloven, så du kan returnere cyklen, hvis der er ved fejl på cyklen.

Du kan ikke undgå slid på din cykel. Men ligesom med en bil kan du sørge for uhensigtsmæssige problemer, og tage den til service. Det koster selvfølgelig penge, men du holder løbende din cykel kørende. Det er simpelt: Vær god ved din cykel. Hvis du køber en cykel af ordentlig kvalitet, holder den ganske simpelt længere.

Mange køber cykler til deres børn på nettet. Det er nemt at danne sig et indtryk af cyklen, se størrelsestabeller m.m. og så er priserne som regel også lavere.

Når du køber en cykel i en webshop, vil den som regel være ca. 90% samlet, når du modtager den. Webshoppen vil informere dig om, hvor meget cyklen er samlet, når den leveres, ligesom den også er behjælpelige via telefon, hvis du skulle få problemer.

Køb børnecykler på nettet

Cykler og alt indenfor udstyr og tilbehør. Hurtig levering
Logo Cykeleksperten Danmarks største online udvalg af cykler til børn i alle aldre

Når du skal købe en brugt børnecykel?

Tit fokuserer vi på det visuelle. Farve og udseende – overordnet stand. Er cyklen pæn og er der luft i dækkene osv.? Dit barn er ikke i stand til at vurdere om cyklen er i orden – det er dit ansvar. Sælger er som regel heller ikke særlig behjælpelig.

Her er lige en hurtig checkliste til, når du skal købe en brugt børnecykel:

  1. Spørg efter en kvittering på cyklen.
  2. Sørg for at dit barn prøver cyklen før I handler?
  3. Check om der er rust eller tegn efter styrt i form af buler, større ridser m.m.
  4. Kommer der skrattende, slæbende lyde fra cyklen. Kæde, hjul, krank, pedaler?
  5. Virker bremserne? (fod- og håndbremse)
  6. Virker gearene. Hvordan er gearskiftet?
  7. Er der tegn på huller og overdrevet slid på dækkene?
  8. Er hjulene lige og alle eger intakte. Ruller hjulene let?
  9. Er cykelkæden rusten?
  10. Hvordan er pedaler og pedalarmenes stand?

Seneste artikler og guides