Tilbehør og udstyrTilbehør til cykler

Hvilke reflekser skal der være på en cykel?

4/5 - (2 votes)

Er du i tvivl om reglerne for, hvilke og hvor mange reflekser en børnecykel skal have på, så dit barn bliver set bedst i trafikken? Vi undersøger sagen i denne artikel.

Lovkrav til reflekser og cykellygter på en cykel

En hurtig søgning på Færdselsstyrelsens webside resulterer i nogle brugbare resultater. Under ”Regler for køretøjer -> Krav til cykler” finder du følgende kravene til lys samt hvilke reflekser på en cykel.

  • En cykel med to hjul skal være forsynet med mindst én hvid refleks, der er synlig forfra, én rød refleks, der er synlig bagfra, mindst to gule reflekser, der bevæger sig når cyklen kører (f.eks. i pedalerne) og som er synlige bagfra. Desuden skal hvert hjul være forsynet med mindst én gul refleks, der er synlig fra siderne, eller med hvide reflekterende dæk- eller fælgsider.
  • Cykellygter skal afgive lys som er tydeligt synligt henholdsvis forfra og bagfra i mindst 300 meters afstand. Forlygter skal afgive hvidt eller gulligt lys, og baglygter skal afgive rødt lys.

Kilde Færdselsstyrelsen

Basta Lovpakke, Basta

DKK 79,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Lovpakke til cykel Loven påskriver at skulle have et vidst antal reflekser på din cykel. Med denne lovpakke sikre du, at din cykel lever op til alle forskrifter, så du både undgår bøder, men i høj grad også mindste risikoen for ulykker. Denne lovpakke har alt du skal bruge for, at gøre din cykel...

OXC Hi-Vis Taskecover, Wave, OXC

DKK 159,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Praktisk vandtæt regnslag til din taske Med dette praktiske regnslag fra OXC beskytter du ikke blot dine ting mod at blive våde; du sikrer også dig selv i trafikken. Taskecoveret er lavet i Hi-Vis farver med masser af reflekser, så sikkerheden er helt i top. Spænde let fast til tasken...

Hvilke reflekser og hvor skal de sidde på cyklen?

Hvis vi kort skal oversætte ovenstående, så er reflekser til en cykel lovpligtigt, og det er vigtigt, at din cykel kan ses i mørke fra alle vinkler. Her kan du se, hvor reflekserne skal være placeret på cyklen.

Cykel med reflekser

  1. Forrest skal din cykel have en hvid refleks
  2. Bagest skal din cykel have en rød refleks
  3. Der skal være to gule orange reflekser på hver pedal
  4. Der skal være en refleks i egerne i hvert hjul og / eller eller hvide refleksbånd i dæk eller på fælgens sider.

Husk også gode lygter på cyklen

Som loven dikterer, så er cykellygter et lovkrav efter, at solen er gået ned.

De fleste cykellygter kommer med mindst to indstillingsmuligheder: Flash (blink) og fast lys. Lysblink er godt, når du vil ses, men knap så godt, når dit barn skal orientere sig på vejen, derfor vælger de fleste at forlygten er med fast lys og baglygten blinker.

Husk at lygterne skal være CE-mærket og lad være med at købe de billigste, du kan finde. Det betaler sig ikke i det lange løb, og lysstyrken er sjældent særlig god.

Se mere end 50 lygtesæt hos cykelpartner.dk

Du kan overveje at købe genopladelige USB-lygter, som kan lades derhjemme. Jeg har forskellig erfaring med disse lygter og må også erkende, ar du får hvad du betale for.

De billige skal tit lades, og hvis I er en familie med 3 børn, kan det godt blive lidt mange lygter at holde styr på, plus at du skal sikre, at de er monteret på cyklerne, når børnene skal bruge dem.

Sådan kan dit barn også blive set i mørket

Hvis du ønsker det, kan du supplere med en refleksvest til dit barn eller yderligere reflekser, som kan sættes på ben eller lignende. Læs også artiklen “Refleksveste til børn – bliv set i trafikken” her på websiden.

Besøg Sikkertrafik.dk som har samlet en masse råd og viden om udstyret på cyklen til børn og voksne.

 

 

Seneste artikler og guides