Trehjulet cykel

For mange børn er den trehjulede cykel den første oplevelse af at cykle og opdage verden. Barnet lærer at bruge pedalerne, styre i den retning hun vil, og så er er det god balancetræning.

Trehjulede cykler fra Winther

Den klassiske rød-hvide trehjuler fra Winther er nærmest blevet ikonisk og har siden 1935 skabt glæde, oplevelser og bevægelse for masser af børn, der skulle lege og lære at cykle. Cyklerne er kendetegnet ved gode materialer, fast pulverlakering og høj holdbarhed.

Trehjulede cykler fra Puky

Tyske Puky rykker grænsen for den klassiske trehjulede cykel og leverer cykler, hvor ergonomi, transport og leg går op i en højere enhed. Ud over et flot design kommer nogle af de trehjulede cykler med håndbremse, vippelad, sandsi og net samt en indbygget skovl i skubbestangen.

Køb trehjulet cykel på nettet

logo Cykelpartner  Alt indenfor børnecykler, udstyr og tilbehør. Altid hurtig levering
Logo Legehjulet  Legetøj og cykler til børn i alle aldre. Stort udvalg og god service
Mange af os er selv vokset op med den klassiske trehjulede cykel fra danske Winther, men de seneste år er der rykket en del andre spillere ind på markedet bl.a. den tyske producent Puky, som producerer nogle meget fornuftige cykler til børn.

Prisen på en trehjulet starter omkring 400 kroner og kan ende på et par tusinde, hvis du ønsker den samme kvalitet, som bruges i børnehaver og vuggestuer.

Hvornår kan et barn køre på trehjulet cykel?

Det anbefales normalt, at børn starter på en trehjulet cykel omkring 1-2 års alderen.

Så har barnet lært at gå og har udviklet balanceevne, men de har muligvis endnu ikke udviklet den fulde motoriske kontrol og balance, som kræves for at køre på en tohjulet cykel.

En trehjulet cykel er et godt sted at begynde med at cykle og blive komfortabel med sadel, pedaler og styr.

Den trehjulede cykel er stabil og giver børn mulighed for at lære at træde i pedalerne og styrer mens de stadig har støtte og balance fra cyklens tredje hjul. Når dit barn bliver mere fortroligt med cykling og opbygger balancen og motoriske kontrol, kan du begynde at introducere en løbecykel og sidenhen en 12″ cykel med pedaler.

Det er vigtigt at sikre, at barnet altid bærer en hjelm, når de cykler, og at de altid overvåges og ledsages af en voksen, når de lærer at cykle og udforsker nye steder.

Når du skal købe en trehjulet cykel

Den trehjulede skal kunne holde til leg og slid. Den skal kunne holde til at vælte og få stød. Der findes flere innovative modeller med integreret styretang, solskærm og andre lækre detaljer, som er smart, men som ikke tåler rigtig leg og desværre nemt kan gå i stykker.

Puky laver nogle gode trehjulede cykler, som integrerer robust materiale og gode komponenter med godt design. Puky er også gode til at tænke sikkerhed og ergonomi ind i deres trehjulede cykler.

Den trehjulede cykel skal kunne holde til de danske vejrforhold. Den står ude året rundt. Der hvor de første tegn på dårlig kvalitet viser sig, er når cyklens metal bøjer eller ruster. Det samme gælder plastic som knækker – det være pedaler eller andre vigtige dele på cyklen.

Når konstruktionen er simpel og materialerne er gode, får dit barn også en god oplevelse og et godt springbræt til at lære at cykle. Derfor kan en cykel af træ også være et godt alternativ – så længe den er lavet ordentligt.