Tilbehør og udstyr

Lås til løbehjul og el-løbehjul

4/5 - (3 votes)

Løbehjul er tit genstand for tyveri, fordi de er så nemme at sjæle og slippe væk på. Det kan være en dyr affære og irriterende at få stjålet sit løbehjul. Her får du nogle tips til, hvordan du kan undgå dit løbehjul bliver stjålet.

Forleden fik min ældste søn fik stjålet sit løbehjul. Det stod inderst i carporten sammen med mountainbikes, skateboards og meget andet. Dagene efter cyklede vi rundt i kvarteret og området, hvor vi bor, i håb om, at det dukkede op, men væk var det. Det er bare rigtigt ærgerligt at få stjålet sit løbehjul. Især når man kunne have undgået det ved at have brugt 2-300 kroner på en cykellås.

 

Abus Wirelås Combiflex Rest 105cm - Sort (DK), ABUS

DKK 249,00
Se mere
cykelexperten.dk

Description

PÅ DEN SIKRE SIDE. Fastgør din hjelm til cyklen enkelt og nemt med ABUS kompakte træk-ud-lås CombiFlex.

Stålkablet er udtrækkeligt, og kan det trækkes gennem den genstand, der skal sikres og låses på ingen tid. For at åbne låsen, skal du blot indtaste en individuelt valgt talkode. Kablet...

Abus 5805 Combo Kædelås, 75cm, Abus

DKK 269,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

5,0mm kædelås med personlig talkombination Abus 5805 Combo er er en robust kædelås med kode, der er fremstillet i specialhærdet, slidstærkt stål. Kædelåsen giver god sikring af cyklen. På Abus' egen sikkerhedsskala fra 1-15 ligger kædelåsen på niveau 5, og yder derfor god beskyttelse imod...

Sådan sikrer du, dit løbehjul ikke bliver stjålet

Heldigvis er der en række ting, du kan gøre for at reducere risikoen for, at dit løbehjul bliver stjålet – både når du er hjemme, og ude i byen.

    • Gem løbehjulet af vejen: Det er bedst at opbevare løbehjulet indendørs i en låst garage eller et skur, hvis det er muligt. Er du ude i byen, og der ikke lige er et sted at gemme det, kan du tage det med indenfor, gemme det i en hæk eller bag en bygning. Det er grundlæggende dumt at lade sit løbehjul stå synligt fremme.
    • Lås løbehjulet: Med en god og stærk kædelås kan du sikre løbehjulet, når det er parkeret udenfor. Find noget fast, du kan låse det til som fx en pæl, et cykelstativ, en hegn eller lignende. Er i flere, kan I med fordel låse jeres løbehjul sammen.
    • Mærk løbehjulet: Giv dit løbehjul et særkende, så det er let at genkende. Det kan være et stort klistermærke eller klat maling. Skriv også dit navn og telefonnummer på løbehjulet med en markør, så det bliver nemmere at genkende og returnere, hvis det bliver stjålet.
    • Hold øje med dit løbehjul: Når du er ude i byen, så hold løbende øje med løbehjulet, hvis du kan.
    • Sæt en alarm eller sladrehank på dit løbehjul: Der findes GPS-trackere og alarmer, der kan sættes på løbehjul, så det kan spores eller som gør en høj lyd, når nogen forsøger at flytte det.

Vær opmærksom næste gang, du stiller dit løbehjul fra dig og vurdér om, der kan være risiko for, at det kan blive stjålet. Husk, at ingen af de nævnte metoder i denne artikel er 100% sikre, men ved at tage nogle af de ovennævnte forholdsregler kan du reducere risikoen for, at dit barns løbehjul bliver stjålet.

Læs også artiklen ‘Godkendt cykellås – se hvilken lås du skal vælge’

Hvilke låse kan bruges til løbehjul?

Der er ikke nær så mange måder at låse et løbehjul som på en cykel, men har du en kabel, wire- eller kædelås, kan det lade sig gøre. De følgende låse kan bruges til flere typer løbehjul – også el-løbehjul.

Generelt bør du vælge en lås med høj sikkerhed og robusthed mod tyveri. Husk at låsen skal også være godkendt – ellers er det ikke sikkert, du kan få tabet dækket af forsikringen.

Wire- og kabellås

Kabellåsen er en af de mest almindelige låsetyper, og den beskytter ok mod tyveri. En kabellås er nem bruge og transportere og den passer godt til et løbehjul. Kabellåsen fås både med en kode eller nøgle. Kabellåsen har den ulempe, at den er mulig at klippe over med det rette værktøj.

Kædelås

Kædelåsen er en stærk lås, som beskytter godt mod tyveri. Den fås også med kode eller lås. Ulempen kan være, at den er tung og den vil kræve, at du kan transportere den i en rygsæk eller lignende.

Læs også artiklen ‘Lås til mountainbike’

 

Seneste artikler og guides