Løbecykel fra 1 – 5 år

De fleste børn synes, det er sjovt at køre på løbecykel og lærer det hurtigt. Med en løbecykel giver du dit barn nogle gode forudsætninger for at blive god på en cykel og en sikker trafikant. Her finder du inspiration til løbecykler. 

Løbecykel fra 1 til 5 år

Her kan du købe løbecykler på nettet

Cykelpartner Stort udvalg i løbecykler fra bl.a. Puky, Strider og Kinderline.
Logo Legehjulet  Løbecykler til de 2 – 4 årige. Stort udvalg og super service

Fordele ved en løbecykel

Løbecyklen er en fantastisk måde til at introducere cykling for dit barn. Cyklen styrker bl.a. barnets motorik, muskler, balance og så får barnet nogle grundlæggende oplevelser i trafikken.

Som voksen kan du have styr på dit barn i trafikken. Barnet styrker sin retningssans og lærer at færdes på fortove og veje. Når I er på tur sammen, er det oplagt at tale om, hvor I bor og hvordan man skal opføre sig i trafikken på en cykel.

Billede af 2 børn på løbecykel

Det tager altid en kortere tilvænning at lære at cykle på løbecyklen, holde balancen og standse. Tyngdepunktet på cyklen er lavt, barnet sidder behageligt, og det er altid muligt at sætte fødderne ned, hvis det bliver for farligt.

En cykel som er nem at styre

Cyklens dæk er bredde, hvilket gør det lettere at holde balancen og så er cyklen let, så den er nem at håndtere på egen hånd. Løbecyklen passer til barnets udvikling.

Husk, at ude i trafikken skal løbecykler være på fortovet. Det anbefales at barnet bærer cykelhjelm, når det færdes i trafikken. Læs mere om cykelhjelme til børn i 3 –  5 års alderen.

Der findes både 2, 3 og 4-hjulede løbecykler til de helt små børn fra omkring 1 års alderen. På dette niveau er nøgleordene glæde og koordinering af af balance og bevægelse i benene, så de lærer at føle sig trygge ved den 2-hjulede løbecykel. 

Kildemoes Walkbike Løbecykel Pige 2023 - Pink, Kildemoes

DKK 899,00
Se mere
cykelexperten.dk

Description

Cykler og leg hører sammen. Eksempelvis den klassiske trehjuler med lad, der inviterer til flere timers sjov, eller løbecyklen uden pedaler, hvor børnene bruger kørestilen fra den første røde plasticscooter. Balanceevnen trænes og gør overgangen fra løbecyklen til den første rigtige cykel meget...

Puky LR Trail Løbecykel, Puky

DKK 1.695,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Sej løbecykel i aluminium til de mindste Puky LR Trail er en cool løbecykel med et design så den ligner en rigtig mountainbike. Løbecyklen er skabt i lette, slidstærke materialer, så den er nem at manøvrere, samtidig med at holdbarheden er i top. Den specielle sadel er designet specifikt til...

Hvornår introducere sit barn for en løbecykel?

En løbecykel er designet til at støtte dit barn i udviklingen af balance og koordination, henimod at det kan lære at beherske en traditionel pedalcykel.

Du kan allerede introducere en løbecykel til dit barn, når dets størrelse og motoriske færdigheder er på plads og det er i stand til at gå – det er ret essentielt. Når disse ting er på plads, kan dit barn normalt bruge en løbecykel.

Når barnet er fortroligt med at bruge løbecyklen og har opbygget sin balance og koordination, kan man gradvist introducere en 12 ” børnecykel, normalt omkring 3-4 års alderen.

Vælg den rigtige størrelse løbecykel

Der findes forskellige modeller, der passer til et barns motoriske evner og alder. Det vigtigste er, at dit barn kan nå jorden, når det sidder i sadlen, og at det selv kan komme af og på cyklen uden at vælte.

Både sadel- og styrhøjde skal være justerbar, så det er muligt at justere cyklens størrelse i takt med at barnet vokser.

Sådan finder du størrelsen

Du skal kende dit barns højde og benlængde for at finde den rigtige den rigtige størrelse. Det gør du ved at måle skridtlængden – dvs. den indvendige afstand fra jorden til skridtet. Målet er, at barnet sidder så, han kan nå jorden med det forreste af foden.

Læs også artiklen: “Løbecykel til hvilken alder? “

6 ting du skal gå efter

Når du skal købe cyklen online, vil du opdage at løbecykler generelt er inddelt efter aldersgrupper, sådan at cykler til de helt små normalvis har 4 hjul, cykler til mellemgruppen 3 og de større børn 2 hjul, som vi ser det på den klassiske løbecykel. Langt de fleste nøjes med en løbecykel med 2 hjul.

Her er 6 ting du skal være opmærksom på:  

  • Løbecyklen skal have lav indstigning, så barnet nemt kan komme af og på cyklen.
  • Styr og sadel skal være justerbare i højden. Så sikrer du dig at cyklen kan “vokse” i takt med, at barnet vokser.
  • Styret bør have sikkerhedshåndtag, så hånden ikke glider af styre
  • Løbecyklen skal have gode brede hjul, så de kan skabe god balance.
  • Cyklens materialer skal være gode. Check at producenten garanterer at pulverlakering er slidstærk. Så får du en løbecyklen som kan bliver ved med at se flot ud – selv efter et år.
  • Løbecyklen bør have en ringklokke