Tilbehør og udstyr

Cykelhjelm til baby og mindre børn

4/5 - (2 votes)

Hvis du skal have dit cirka 9-12 måneders gamle barn med på cyklen? I denne artikel ser vi lidt på, hvad du skal være opmærksom på ved cykelhjelm til baby og mindre børn.

Der skal en cykelhjelm til, når de allermindste skal ud på deres første cykeltur i en cykelstol. En cykelhjelm yder optimal sikkerhed for det lille barn, da et styrt kan få alvorlige følger i form af hjernerystelse, kraniebrud mm.

Der er ikke nogen regler for, hvornår babyer kan komme med på cyklen, og det er derfor i høj grad en personlig vurderingssag, hvornår du mener, at dit barn er klar til at sidde i en cykelstol.

Det anbefales, at barnet bør være i stand til at sidde selvstændigt, før du tager det med på cyklen. De fleste størrelser på cykelhjelme starter i en størrelse Small dvs. fra 44-45 centimeter i omkreds. Se størrelsestabellen længere nede i artiklen.

Cykelhjelm til baby og mindre børn

Se flere cykelhjelme til børn hos Cykelpartner.dk

Krav til en baby-cykelhjelm

Billede af lille pige med cykelhjelm
Cykelhjelm der beskytter barnet og sidder godt på hovedet. Når du cykler med dit barn, bør du jævnligt checke, at hjelmen sidder ordentligt. De har det med at glide lidt rundt på selv børn op til 3 års alderen.

Hvilken cykelhjelm skal du gå efter?

En børnecykelhjelm – og en cykelhjelm i al almindelighed – skal dække både tindinger, pande, baghoved og så meget af nakken som muligt.

De fleste cykelhjelme har et skruespænde i nakken, så du kan justere pasformen. Når barnet er så lille, skal du sikre dig, at spænderne omkring hagen er justerbare og kan justeres langt nok ind.

  • Ventilationshuller til frisk luft
  • Evt. LED-baglygte i nakken
  • Evt. Reflekser
  • Justerbar nakkebespænding
  • Justerbar hagespænde

Du skal sikre dig, at cykelhjelmen er CE-mærket, som er en garanti for, at sikkerheden er i top og at den lever op til den europæiske standard for cykelhjelme. Herefter findes der hjelme i forskellige prisklasser med forskellige egenskaber.

Læs artiklen om, hvordan cykelhjelmen skal sidde korrekt på sikkertrafik.dk 

Find den rigtige størrelse

De fleste størrelser på cykelhjelme starter i en størrelse small dvs. fra 44 centimeter i omkreds. Det kan i denne alder være meget individuelt hvor store børns hoved er, hvorfor det anbefales at gå efter mål frem for de aldersgrupper, hvis du vil finde den helt rigtige størrelse.

Sådan finder du den rigtige størrelse

  1. Find et målebånd.
  2. Mål hele vejen rundt om hovedet lidt over ørerne på dit barn. Ca. 2 cm. over øjenbrynene.
  3. Kig i tabellen og find så den cykelhjelm, som passer til dit barn. Hvis barnet ligger mellem to forskellige størrelser, anbefales det at man vælger den største.

Størrelsestabel

0-3 år 44-52 cm
2-7 år 46-57 cm
5-12 år 52-60 cm
12+ 52-65 cm

 

Læs også artiklen “Find den rigtige hjelm” på cykelistforbundet.dk

 

 

Seneste artikler og guides