Børnecykel 24″ 8-10 år

24 tommer cyklen er til børn som efterhånden er så gode at cykle, at de kan færdes i trafikken på egen hånd. For mange er  24 tommer cyklen den første “store” cykel, som ikke længere er en småbørnscykel, og det er ofte på denne cykel, de tager de første store skridt ud i trafikken.

Drenge- og pigecykler 24 tommer

Her kan du købe 24″ børnecykler på nettet
Alt indenfor cykler og udstyr. Hurtig levering og god service
Logo Cykeleksperten Danmarks største online udvalg af cykler til børn og voksne

24 tommer børnecykel – hvem passer den?

En 24 tommer børnecykel er en cykel med hjul, der måler 24 tommer i diameter. 24 tommer cyklen anbefales til børn med en højde på mellem 135 til 145 centimeter. Cyklen passer typisk på børn i 8 – 10 års alderen. I denne størrelse vil du, ud over de klassiske pige- og drengecykler, kunne finde modeller som mountainbiken og den klassiske retro-pigecykel med cykelkurv foran. Der er mange muligheder.  

Centurion Basic Urban+ 24" Red - Pigecykel - 2023, Centurion

DKK 4.395,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Fuldt udstyret pigecykel i 24" Centurion Basic 7 er smart børnecykel i god kvalitet og med 24" hjul. Børnecyklen er udstyret med 7 indvendige Shimano Nexus gear samt er fremstillet med et let men slidstærkt stel. Baghjulet standses ved hjælp af en pålidelig fodbremse, der sammen med V-bremsen på...

Winther 300 Alu Dreng 24" 7g 2023 - Sort, Winther

DKK 4.799,00
Se mere
cykelexperten.dk

Description

Winther 300 er en let og smart kvalitetscykel til junior, der vil have en sej cykel, som kan bruges året rundt. 300 fås med masser af udstyr såsom bagagebærer, skærme, batteribaglygte, lås og støtteben.


Winther er et af de ældste cykelmærker i Danmark. Deres stilrene cykler er lavet af...

Vejledende størrelsesguide

Herunder ser du en oversigt over størrelser og børnecykler. Vær opmærksom på, at oversigten er vejledende, da børn jo vokser forskelligt.

Barnets ca. højde Hjulstørrelse Alder vejl.
88 – 110 cm 12″ 2 – 4 år
108 – 125 cm 16″ 3 – 6 år
110 – 125 cm 18″ 5 – 7 år
120 – 142 cm 20″ 6 – 8 år
130 – 145 cm 24″ 8 – 10 år

Sådan justerer du cyklen, så den passer

Når du skal indstille en cykel til dit barn, skal du måle skridtlængden – dvs. den indvendige afstand fra jorden til skridtet. Når du har den, kan du justere sadlens højde, så den kommer til at sidde så, han kan nå jorden med det forreste af foden. Cykelhøjden er vigtig for balance og kontrol og standsning af cyklen. Det kan godt være, at du skal justere lidt, indtil sadlen passer.

Gear og bremser

Der er gear på langt de fleste 24 tommer børnecykler. Du vil ofte finde mellem 5 og 7 gear.

Gear er i det hele taget en god idé, da det kan være en fordel, hvis barnet skal cykle på længere ture eller på bakket terræn – og så er det godt at forberede barnet til at kunne håndtere gear allerede i denne alder. Gearene kan være af typen ind- og udvendige gear.

De fleste 24 tommer børnecykler har både håndbremser og fodbremser. Mange mountainbikemodeller vil komme med både for- og bagbremse samt udvendige gear.

Når du køber cyklen online

Cyklen vil være ca. 90% samlet når du modtager den. Derfor skal du selv kun montere styr, forbremse, pedaler og sadel ligesom du ofte også skal  pumpe dækkene og evt. efterspænde boltene inden barnet kan bruge cyklen. Du skal selv salv have gang i værktøjskassen – da der ikke medfølger værktøj til at samle cyklen med.

Vær opmærksom på, at ikke alle cykler leveres med støttehjul, støtteben m.m.