Børnecykel 12″ til 2 – 4 år

12 tommer cyklen er ofte den første “rigtige” cykel barnet får, hvor det skal lære at bruge pedaler og cykle rigtigt. Det er vigtigt, at den oplevelse bliver positiv som mulig. Her finder du inspiration til at finde den rigtige børnecykel.

Drenge- og pigecykler 12 tommer

Her kan du købe 12″ børnecykler på nettet
Alt indenfor cykler og udstyr. Hurtig levering og god service
Logo Cykeleksperten Danmarks største online udvalg af cykler til børn og voksne

12 tommer cykel – Hvem passer den?

Som udgangspunkt passer en 12 tommer cykel til en højde på 88 – 110 cm, hvilket svarer til et barn mellem 2 – 4 år. Men børn vokser forskelligt, så derfor følgende tommelfingerregler, for at finde den rette størrelse:

Læs også artiklen ‘Lær at cykle – Sådan lærte Eskild at cykle’

Når barnet sider på sadlen, skal hun kunne nå jorden med tæer og det forreste af foden. Korrekt sadelhøjde giver optimal balance og kontrol ved standsning af cyklen.

Styret skal være så højt, at hun ikke behøves at læne sig fremover, når hun sidder oprejst og holder på styret.  

Puky Youke 12" Breezy Blue - Børnecykel - 2024, Puky

DKK 1.995,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Fin begyndercykel med smart design Puky Youke er en lækker børnecykel i god kvalitet, der er perfekt som begyndercykel til de små piger. Den smarte cykel fra Puky er fremstillet i holdbare og slidstærke materialer der kan holde til at blive brugt, og den lave indstigning gør cyklen ideel til børn...

Puky Youke 12" Retro Rose - Børnecykel - 2023, Puky

DKK 2.295,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Fin begyndercykel med smart design Puky Youke er en lækker børnecykel i god kvalitet, der er perfekt som begyndercykel til de små piger. Den smarte cykel fra Puky er fremstillet i holdbare og slidstærke materialer der kan holde til at blive brugt, og den lave indstigning gør cyklen ideel til børn...

Vejledende størrelsesguide

Børnecykler fås med fem forskellige hjulstørrelser: 12”, 16”, 18”, og 20”. Her ser du en vejledende størrelsestabel.

Barnets højde Cyklens hjulstørrelse Barnets alder
88 – 110 cm 12″ 2 – 4 år
108 – 125 cm 16″ 3 – 6 år
110 – 125 cm 18″ 5 – 7 år
120 – 142 cm 20″ 6 – 8 år

Mål skridtlængden og find størrelsen

Sadlens højde er vigtig for barnets balance og kontrol med cyklen. Når du skal indstille cyklen, skal du måle skridtlængden – dvs. den indvendige afstand fra jorden til skridtet.

Læs også artiklen ‘Sådan finder størrelsen på en børnecykel’

Når du har den, kan du efterfølgende justere sadlens højde. Målet er, at barnet kan sidde komfortabelt på sadlen og nå jorden med tæer og det forreste af foden.

Hvad skal du gå efter ved cyklen?

Stellets geometri, dæk, sæde m.m.

Langt de fleste 12 tommer cykler har såkaldt lav indstigning, som gør det nemt at komme af og på cyklen. Da vi har med en aldersgruppe at gøre, som skal til at lære at cykle og holde balancen, er det vigtigt at 12 tommer cyklen har brede dæk, som gør den stabil.

Flere modeller kommer selvfølgelig med støttehjul, men ellers kan støttehjul købes for et mindre beløb.

Cyklens sæde skal være være justérbar i højden, og det er også en fordel, at styret er det. Derudover er det god idé at vælge en cykel med skærme og bagagebærer og skridsikre pedaler.

Husk at cyklen selvfølgelige også have ringeklokke og reflekser og lever op til Trafikstyrelsens sikkerhedskrav.

Bremser

Mange 12 tommer cykler kommer med både fod- og styrbremse. Det er essentielt, at cyklen har fodbremse, da det er nemt og godt udgangspunkt for at lære at bremse.

I denne alder kan styrbremsen også være svære at betjene, og det kan påvirke barnets balance på cyklen. Mange børn begynder først at bruge styrbremsen, når er blevet større og mestrer fodbremsen.

Når du køber en børnecykel online

Generelt vil cyklen vil være ca. 90% samlet, når du modtager den. Du skal selv kun justere styr, forbremse, pedaler og sadel. Dæk skal ofte også pumpes, og måske er der et par bolte, som skal efterspændes.

Webshoppen du køber cyklen i, vil sandsynligvis informere dig om, hvor meget cyklen er samlet, når den leveres, ligesom de også er behjælpelige via telefon, hvis du skulle få problemer. Vær opmærksom på, at ikke alle cykler leveres med støttehjul, støtteben m.m.