Tilbehør til cykler

Cykeldæk til børne- og juniorracercykel

4/5 - (1 vote)

Leder du efter et nyt dæk til dit barns racercykel? I denne artikel kigger vi på, hvordan du kan finde det rigtige dæk i den korrekte størrelse.

Juniorracercykler er opdelt i følgende størrelse:

  • 8-10 år: 24 tommer
  • 10-13 år: 26 tommer
  • 13 år og -> 27 – 28 tommer

Den sidste kategori – 13 år og opefter – er ikke en juniorcykel, men næves fordi, børn som er store af størrelse kan godt vælge en “voksen” racercykel i en størrelse xs eller xxs, hvor cyklens geometri er lille, men hjulene er lige så store som på voksencykler. Dvs. 28 tommer (også benævnt 700c).

Cykeldæk til racer 24 og 26 tommer

Find størrelsen på dit nuværende dæk

For at finde størrelsen på det racerdæk, du skal bruge, skal du tage et kig på det dæk, der allerede sidder på dit barns racercykel og lede efter følgende.

Du kan kigge efter tallet 24″ eller 26” på dækket og på de store “voksendæk” kan der eks. stå 700c x 25 som siger noget om dækkets diameter og bredde.

Dækstørrelser og børnecykler

I modsætning til voksencykler er det ikke cykelstellets størrelse, men hjulets diameter, som angiver størrelsen på en børnecykel. Børne og juniorcykler angives fra 12 og til 26 tommer. Hvor de mindste 12″ er til de 2,5 – 4 årige og 26″ cyklen er til de 10 – 13 årige.

På 16 tommer cyklen er hjuldiameteren 16 tommer = 16 gange 2,54 centimeter (en tomme) bred. Når forståelsen er på plads, så er det faktisk ikke så svært.

Læs artiklen ‘Hvordan finder man størrelsen på en børnecykel? ‘

Bemærk, at størrelsen og selve tallet, kan være lidt svært at finde på cyklen. Nogle producenter er god til at skrive 16″ på stellet – hvis du ikke kan finde det, så skal du kigge efter tallet på siden af dækket.

Vis med billede

Hvilket cykeldæk skal du vælge?

Der findes rigtigt mange racerdæk derude på markedet og priser og kvalitet varierer en del. På dæktilracercykel.dk finder du en komplet guide til at finde det rigtige cykeldæk til racercykel. Guiden kan også bruges til dæk til junior racercykler.

Læs artiklen ‘Find det rigtige cykeldæk til racercykel’ hos dæktilracercykel.dk

Juniorracercykler på nettet

Juniorracerne hedder normalt 24″ eller 26″ som størrelse, afhængig af hjulstørrelsen. Det kan være lidt en jungle at finde de mindre junior racercykler.

Det handler meget om størrelsen, når man køber ny cykel til børn. Vær sikker på at junior racercyklen passer ordentligt, da det handler om at give barnet en god oplevelse og komfort på cyklen, så det rent faktisk er sjovt at køre.

Landevejscykling og børn

Cykling er en sport for alle aldre. Landevejscykling er en fantastisk sport, børn kan gå i gang med i en relativt tidlig alder. At starte med landevejscykling er i princippet muligt fra, man er trafiksikker, og mange børn starter allerede som 8 – 9 årige og får deres første racercykel som 10 – 12 årige.

Læs mere om landevejscykling og mtb for børn på DCUs webside

 

 

Seneste artikler og guides