Tilbehør og udstyr

10 gode grunde til at vælge en el ladcykel

4.8/5 - (12 votes)

Tendensen er klar over hele landet: Børnefamilier anskaffer sig en el ladcykel i stedet for en bil nummer to i husstanden eller som et sundt alternativ til kollektiv trafik. Her får du 10 gode grunde til at vælge en el ladcykel.

Ladcyklen: Ideel til familien

En ladcykel giver et væld af anvendelsesmuligheder, men ladcyklen er især ideel til familien.  En ladcykel kan indrettes til børn i alle aldre, men det er oftest familier med børn imellem seks måneder og syv-otte-års-alderen, der tiltrækkes af cyklen.

Børn i en el ladcykel

Danmark er pr definition en stor cykelnation, og efterhånden som prisen på en el ladcykel er kommet ned i et fornuftigt niveau, er der kommet endnu en god grund til at springe med på bølgen.

Er du stadigvæk i tvivl, men alligevel lidt fristet af tanken om at køre ud i det fri på en el-ladcykel, så check de 10 gode grunde til at vælge en el ladcykel herunder.

Se et af Danmarks største udvalg i el ladcykler hos el-ladcykler.dk

10 gode grunde til at vælge en el ladcykel

1. Du får mere motion i det daglige: Elcykler var en gang noget, yngre generationer grinte af. Sidenhen har forskning faktisk påvist at du ved at køre på el (ladcykel) får mere motion, og derved bedre kondi osv.

2. Med el kommer du længere omkring: Du skal i forvejen have en rigtig god kondition, hvis du køber en ladcykel uden el! Risikoen er, at du trods gode alle de intentioner, kommer til at bruge mere bekvemme transportformer, og så er pengene bare spildt.

3. Kombiner det sunde med det praktiske: I en ladcykel kan du typisk have plads til op til fire børn eller måske bare to børn og det helt store indkøb.

4. Slip for trafikpropper: Særligt i de store byer kommer du oftest hurtigere frem på el-ladcykel end i bil, så du kan både nå at aflevere børnene og nå på arbejde til tiden – endda uden at få nævneværdigt meget sved på panden!

5. Oplev naturen og nærmiljøet tæt på: Der er et helt andet nærvær på en tur i ladcykel end i bil. Du kan som forælder være mere til stede og fokuseret på dine børn og omgivelserne.

 

Billige cykler til børn på nettet
Børnecykler fra PUKY til 5 – 12 årige. Hurtig levering og god service
Logo Cykeleksperten  Danmarks største online udvalg af cykler til børn

 

6. Bedre økonomi: Selvom el ladcykler kan fås i alle prisklasser, og derfor kan være lige så dyre som en lille bil, fås der fornuftige cykler helt ned til 15.000-kroners-klassen. Ladcyklen er det billige alternativ – også når du indregner driftsudgifterne.

7. Luft hunden med stil: Den bedste cykel til en hund er en ladcykel, og hr du hund, vil den helt sikkert elske en tur i ladcyklen. Der fås også el ladcykler med frontlåge, som er særligt egnede til hunde.

8. Frisk luft: Under Corona-nedlukningerne i 2020 steg cykelsalget på verdensplan med 300 procent. Familier fandt ud af, at de skulle ud i skoven og bruge tid med deres børn. Der er noget, der tyder på, at denne tendens varer ved.

9. Du er god mod miljøet Ja, det er måske lidt et slidt argument, men der kan næppe herske tvivl om, at cyklen belaster klimaet mindre end bilen.

10. Det er sjovt: Måske du har glemt det; men det er faktisk sjovt at cykle, og du giver dine børn en naturlig indføring i at færdes på cykelstierne – inden de selv skal lære at cykle.

 

Skal dit barn at lære at cykle? Se det store udvalg af løbecykler

Seneste artikler og guides