Tilbehør til cykler

Guide: Sådan vælger du den rette cykelanhænger

4/5 - (5 votes)

Med en cykelanhænger kan man let komme rundt. Derfor er denne type anhængere yderst populære hos cykelglade forældre. Overvejer du at investere i en cykelanhænger, er der en række forhold, du bør overveje. 

Markedet for cykelanhængere er efterhånden så stort og byder på noget for enhver smag og pengepung. Hvis du vil være sikker på at finde en cykelanhænger, der er perfekt for dig, er der en række ting, du bør tage stilling til, inden du afsøger markedet.

Hvor stor en cykelanhænger har du brug for?

Først og fremmest skal du beslutte, hvorvidt du har brug for en stor vogn med plads til op til to unger, eller om du kan nøjes med en enkeltmandscykelanhænger. Når du har taget denne beslutning, skal du finde ud af, hvilke krav du stiller til højden af din kommende cykelanhænger.

Vi anbefaler, at du måler dit barn siddende med cykelhjelm på. På den måde vil du få indsigt i, hvor høj din kommende cykelanhænger som minimum skal være.

Du bør vælge en cykelanhænger, hvor der er lidt afstand at give af i højden, da du ellers risikerer, at dit barn hurtigt vokser ud af cykelanhængeren.

Cykelanhængeren skal passe til din cykel

Det lyder måske indlysende, at du ikke skal købe en cykelanhænger, der ikke kan monteres på din cykel, men dette absurde scenarium finder rent faktisk sted for nogle, fordi de antager, at samtlige cykelanhængere passer til samtlige cykler, hvilket desværre ikke helt er tilfældet.

Hvis du vil være helt sikker på, at din cykel passer til din kommende cykelanhænger, kan du slæbe din cykel med ned til den lokale cykelanhænger-forhandler.

Hvis du køber din cykelanhænger online, kan du eventuelt give kundeservice et kald med henblik på at blive afklaret om, hvorvidt cykelanhængeren, du har forelsket dig i, og din cykel passer sammen.

Inspiration: Cykelanhængere fra 2000 kroner

Sådan finder du en sikker cykelanhænger

Hvis du er som langt de fleste forældre, så kan du sikkert ikke udholde tanken om, at din lille guldklump skulle komme galt af sted, hvorfor du stensikkert stiller høje krav til sikkerheden for din kommende cykelanhænger.

Hvis du sidder og nikker anerkendende lige nu, skal du bare læse videre.

Herunder præsenterer vi nemlig – i punktform – en række forhold, der er afgørende for, hvorvidt en cykelanhænger kan betegnes som sikker eller ej:

  • Reflekser er vigtige! Som minimum skal der være en gul refleks på hver side af anhængeren. Det samme skal der som minimum være på hvert hjul. Derudover skal der som minimum være to hvide reflekser foran samt to røde bagpå.
  • En bremse, der bremser direkte på akslen, øger sikkerheden. Hvis cykelanhængeren bremser direkte på dækket, giver dette nemlig unødvendigt slid, når vognen parkeres, og bremserne bliver gradvist dårligere og dårligere, hvilket ikke er godt for sikkerheden.
  • Din kommende cykelanhænger skal enten overholde sikkerhedsstandarden EN 15918 eller EN 1888 for at kunne betegnes som sikker. Det vil som regel fremgå i produktbeskrivelsen, hvorvidt cykelanhængeren gør dette eller ej. Hvis du er i tvivl, kan du spørge forhandleren af .

Læs mere om sikkerhed på cyklen på sikkertrafik.dk

Hvor lang tid skal du bruge cykelanhængeren?

Du gør klogt i at overveje, hvor lang tid du planlægger at benytte cykelanhængeren. Hvis du har en idé om, at den skal benyttes tre-fire år, er det vigtigt, at du tager højde for dit barns fysiske udvikling.

Hvis dit barn blot er tre år, og du planlægger at benytte vognen, til og med barnet fylder seks år, skal der være en del plads at give af.

Thule Chariot Lite - Multisportstrailer til 1 barn - Agave

DKK 5.999,00
Se mere
cykelpartner.dk

Description

Thule Chariot Lite - Multisportstrailer til 1 barn - Agave hos Cykelpartner.dk - Hurtig levering og nem returnering

M-Wave Stalwart Pet - Cykeltrailer - Foldbar - Til hund - Max vægt 30 kg - Gul/Sort

DKK 1.429,00
Se mere
cykelpartner.dk

Description

M-Wave Stalwart Pet - Cykeltrailer - Foldbar - Til hund - Max vægt 30 kg - Gul/Sort hos Cykelpartner.dk - Hurtig levering og nem returnering

Point hundetrailer 20" - Sort/gul

DKK 2.449,00
Se mere
cykelpartner.dk

Description

Point hundetrailer 20" - Sort/gul hos Cykelpartner.dk - Hurtig levering og nem returnering

Køb en cykelanhænger på nettet

Cykelpartner  Cykelanhængere fra Thule og Winther. Altid hurtig levering og god service

Skal du ofte transportere bagage?

Cykler du ofte ned og handler ind? I givet fald vil du sætte pris på at finde en cykelanhænger med plads til mere end blot dit barn.

Der findes en masse cykelanhængere med meget opbevaringsplads, så det bliver ikke noget problem at finde en, der kan imødekomme dine krav til dette område.

En cykelanhænger der kan klappes sammen?

Hvis du på forhånd ved, at kommer til at transportere din cykelanhænger i bilen, er det naturligvis ekstremt vigtigt at finde en cykelanhænger, der kan klappes sammen, og som kan være i din bils bagagerum.

Orientér dig i tests og forbrugeranmeldelser

Hvis du har taget stilling til alle ovenstående punkter, så er du yderst godt klædt på til at finde den – for dig – perfekte cykelanhænger.

Inden vi sender dig ud på markedet for at lede, har vi dog lige et sidste tig. Dette vedrører, at du med fordel kan orientere dig i uvildige forbrugerorganisationers tests af cykelanhængere samt forbrugeranmeldelser af samme.

En ting er nemlig, hvordan producenterne selv beskriver deres produkter. Noget andet er, hvordan produkterne opleves af forbrugerne. Hvis der er harmoni mellem dette, er alt godt. Hvis ikke, kan tests og forbrugeranmeldelser hjælpe dig med at undgå at foretage et fejlkøb.

Hvis du synes, at det lyder som et uoverskueligt research-arbejde at skulle orientere sig i diverse tests og forbrugeranmeldelser, kan du hoppe ind på Babyhelp.dk, som allerede har gjort dette arbejde for dig, hvorefter de har udvalgt deres bud på de bedste cykelanhængere. Klik her og se Babyhelp.dk’s bud på de bedste cykelanhængere.

Seneste artikler og guides