Tilbehør og udstyr

Refleksvest til børn – bliv set i trafikken

3.4/5 - (7 votes)

Mange børn cykler alene til og fra skole, til fritidsinteresser eller hjem fra en legeaftale. Især i den mørke tid kan de små trafikanter være svære at se. I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan øge dit barns synlighed i trafikken med en refleksvest.

Sådan øger du dit barns trafiksikkerhed mørket

Når børn færdes i trafikken – og i særdeleshed i mørket – kan de være svære at få øje på for bilisterne. Derfor kan det øge synligheden, at du giver dit barn en refleksvest.

Undersøgelser viser, at refleksveste mindsker sandsynligheden for at blive ramt af en bil i mørket med 85%. Det skyldes, at refleksveste med sikkerhedsgodkendte reflekser kan ses på lang afstand.

Refleksveste kan altså gøre en afgørende forskel for dit barns sikkerhed i trafikken og er derfor en billig og effektiv sikkerhedsforanstaltning. På sikkertrafik.dk kan du læse mere om at blive set i trafikken

3 refleksveste til børn

Når du skal vælge hvilken refleksvest, som passer bedst til dit barn, skal du være opmærksom på faktorer som reflekser, materiale og kvalitet. Overordnet set anbefales det, at du væger en vest, som både har reflekser og en neonfarve, da den skaber opmærksomhed i trafikken.

Herover ser du 3 refleksveste.  Fælles for dem er, at de skaber god synlighed, da de har synlige farver og tykke bånd af reflekser, som går hele vejen rundt om kroppen. Så kan en bils lygter blive reflekteret uanset den vinkel lyset rammer dit barn. Refleksvesten er også nem og praktisk at tage af og på, og den er tilpas stor, så dit barn kan have den på udenpå jakken.

Den er mulig at lukke foran med lynlås. Vesten er lavet af polyester og er derfor velegnet til de danske vejrforhold. Samtidig er den nem at vaske i vaskemaskinen, hvis den er blevet beskidt. Når vesten ikke skal bruges længere, kan den foldes sammen og puttes i tasken.

Den bredde model er lidt billigere, men let at trækkes over hovedet og over en eksempelvis en jakke. Den er nem og tage på og har også refleksbånd foran og bagpå og giver derfor rig mulighed for at blive set i mørket. Materialet er lidt billigere end de andre.

Find den rigtige størrelse

Når du skal købe en refleksvest til dit barn, så skal du gå efter børnestørrelser, så du ikke kommer hjem med en der er for stor og dermed mere besværlig for dit barn at bruge.

De fleste veste kan fås i en størrelse fra 2-6 år, hvor modellen er lavet så selv de mindste kan få en nem og passende vest til deres første ture i trafikken. Husk, at refleksvesten gerne må være lidt for stor, så den er nem at have uden på en jakke.

Sådan kan du gøre dit barn mere synlig i mørket

Vil du gøre dit barn synlig i trafikken, er det først og fremmest cykellygter og reflekser på cyklen, som er vigtigt. Cykellygten skal overholde kravene i loven.

Hvis du gerne vil øge dit barns synlighed i mørke, kan du investere i et refleksbånd med blinkende LED-dioder, som kan øge synligheden på cyklen. Refleksbåndet kan også bruges, hvis barnet er ude at gå tur sidst på eftermiddagen eller om aftenen. Husk at refleksbånd med LED-dioder ikke gør det ud for cykellygter – de er et supplement til synligheden.

Læs mere om krav til cykellygter ved Dansk cykelistforbund og på Cykelmotion-online kan du læse en artikel om at finde godkendte cykellygter.

 

Seneste artikler og guides