Børnecykel 16″ 3-6 år

16 tommer cyklen er for mange børn den første sådan “rigtige” cykel. Den er velegnet til børn er begyndt at føle sig mere trygge i trafikken. På dette alderstrin vokser barnets selvtillid og interessen for at udforske verden på cyklen. Her kan du få inspiration til at finde den rigtige 16 tommer cykel. 

Drenge- og pigecykler 16 tommer

Her kan du købe 16″ børnecykler på nettet
Alt indenfor cykler og udstyr. Hurtig levering og god service
Logo Cykeleksperten Danmarks største online udvalg af cykler til børn og voksne

16 tommer cykel – Hvem passer den?

En 16 tommer cykel passer vejledende til en højde på mellem 100 -115 cm, hvilket cirka svarer til et barn på mellem 3 – 6 år.

Det er vigtigt, at barnet kan nå jorden med fødderne og man anbefaler, at barnets skridtlængde minimum er 42 cm.  Når barnet sidder på sadlen, skal hun kunne nå jorden med tæer og det forreste af foden.

Styret skal være så højt, at hun ikke behøves at læne sig fremover, når hun sidder oprejst. Korrekt sadel- og styrhøjde giver optimal balance og kontrol ved standsning af cyklen. 

Specialized Riprock Coaster 16" Pink - Børnecykel - 2023, Specialized

DKK 1.995,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Flot børnecykel fra Specialized til de mindste Specialized Riprock Coaster børnecyklen er den optimale overgangscykel når løbecyklens tid er forbi og der skal prøves kræfter med de tohjulede. Med sit holdbare og lette stel i aluminium gør cyklen fra Specialized det let for barnet at styre cyklen,...

Specialized Jett 16" Orange - Børnecykel - 2023, Specialized

DKK 2.795,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Flot børnecykel fra Specialized til de mindste Specialized Jett børnecyklen er den optimale overgangscykel når løbecyklens tid er forbi og der skal prøves kræfter med de tohjulede. Med sit holdbare og lette stel i A1 Premium Butted Alloy gør cyklen fra Specialized det let for barnet at styre...

Vejledende størrelsesguide

Børnecykler fås med fem forskellige hjulstørrelser: 12”, 16”, 18” og 20”. Her ser du en vejledende størrelsestabel.

Barnets højde Cyklens hjulstørrelse (“) Barnets alder
88 – 110 cm 12″ 2 – 4 år
108 – 125 cm 16″ 3 – 6 år
110 – 125 cm 18″ 5 – 7 år
120 – 142 cm 20″ 6 – 8 år

Mål skridtlængden og find størrelsen

Sadlens højde er vigtig for barnets balance og kontrol med cyklen. Når du skal indstille cyklen, skal du måle skridtlængden – dvs. den indvendige afstand fra jorden til skridtet.

Når du har størrelsen, kan du efterfølgende justere sadlens højde. Målet er, at barnet kan sidde komfortabelt på sadlen og nå jorden med tæer og det forreste af foden. Læs også artiklen ‘Sådan finder størrelsen på en børnecykel’

Hvad skal du gå efter ved cyklen?

Stellets geometri, hjul m.m.

Da 16 tommer cyklen er en begyndercykel, har de fleste cykler har såkaldt lav indstigning, som gør det nemt at komme af og på den. 16 tommer cyklen har også brede dæk, som gør cyklen stabil og flere modeller kommer med støttehjul, men ellers kan støttehjul købes for et mindre beløb.

Mange der bliver gjort meget ud af farver og det visuelle ved både drenge- og pigecyklerne, og du kan få nogle flotte modeller med alt fra Spiderman til My little pony. Det er en god idé at vælge en cykel med skærme og bagagebærer. Puky laver nogle gode og holdbare børnecykler, som også er børnevenlige i den forstand, at de er bygget til børn der skal lære at cykle. Læs også artiklen ‘Begyndercykel fra Puky – hvad kan de?’

Husk at cyklen selvfølgelige også have ringeklokke og reflekser og i det hele taget leve op til kravene fra Rådet for Sikker Trafik

Bremser

Mange 16 tommer cykler kommer med både fod- og styrbremse. Fodbremsen er stadig det første man anbefaler, at barnet lærer at bruge, da styrbremsen kan være betjene, og brugen af den kan påvirke barnets balance på cyklen. Mange børn begynder først at bruge styrbremsen, når de mestrer fodbremsen.

Når du køber cyklen online

Generelt vil cyklen vil være ca. 90% samlet, når du modtager den. Du skal selv kun justere styr, forbremse, pedaler og sadel. Dæk skal ofte også pumpes, og måske er der et par bolte, som skal efterspændes.

Webshoppen du køber cyklen i, vil sandsynligvis informere dig om, hvor meget cyklen er samlet, når den leveres, ligesom de også er behjælpelige via telefon, hvis du skulle få problemer. Vær opmærksom på, at ikke alle cykler leveres med støttehjul, støtteben m.m.