Børnecykel 20″ 6-8 år

20 tommer cyklen er til børn, som efterhånden er blevet så rutinerede og store, at de kan håndtere en større cykel og færdes trygt i trafikken. For mange er 20 tommer cyklen den første “skolecykel”.

Børnecykler 20 tommer

Her kan du købe 20″ børnecykler på nettet
Alt indenfor børnecykler og udstyr. Hurtig levering og god service
Logo CykelekspertenDanmarks største online udvalg af cykler til børn og voksne

20 tommer cykel – Hvem passer den?

20 tommer cyklen anbefales til børn med en højde på mindst 120 cm eller en skridtlængde på 53 cm. Cyklen passer typisk på børn i 6 års alderen.

I denne alder stiller barnet krav til cyklens udseende, gear, håndbremser og bagagebærer m.m. 20 tommer cyklen har som udgangspunkt de samme funktioner som en almindelig cykel – den er bare mindre.

Specialized Jett 20" Black - Børnecykel - 2023, Specialized

DKK 3.195,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Flot børnecykel fra Specialized til de mindste Specialized Jett børnecyklen er den optimale børnecykel, da den kan bruges i et forholdsvis stort aldersspænd. Den kan bruges med børn på en højde fra 102 cm til 139 cm grundet de mange justeringsmuligheder. Med sit holdbare og lette stel i A1...

Centurion Basic Urban+ 20" Red - Pigecykel - 2023, Centurion

DKK 3.995,00
Se mere
cykelshoppen.dk

Description

Klassisk, rød pigecykel i 20" med 3 gear Centurion Basic Urban er en 20" pigecykel i et fint, klassisk design. Børnecyklen er fremstillet med et aluminiumsstel, der gør cyklen let samt nem at manøvrere for barnet. De 3 indvendige gear er ekstra lette at holde, mens fodbremsen bagpå og V-bremsen...

Vejledende størrelsesguide

Børnecykler fås med fem forskellige hjulstørrelser: 12”, 16”, 18” og 20”. Her ser du en vejledende størrelsestabel.

Barnets højde Cyklens hjulstørrelse Barnets alder
88 – 110 cm 12″ 2 – 4 år
108 – 125 cm 16″ 3 – 6 år
110 – 125 cm 18″ 5 – 7 år
120 – 142 cm 20″ 6 – 8 år

Mål skridtlængden og find størrelsen

Sadlens højde er vigtig for barnets balance og kontrol med cyklen. Når du skal indstille cyklen, skal du måle skridtlængden – dvs. den indvendige afstand fra jorden til skridtet. Når du har den, kan du efterfølgende justere sadlens højde.

Læs artiklen ‘Hvordan finder man størrelsen på en børnecykel’

Dit barn skal sidde komfortabelt på sadlen og nå jorden med tæer og det forreste af foden. Det kan godt være, at du skal justere lidt, indtil højden passer.

Hvad skal du gå efter ved en 20 tommer cykel?

Stellets geometri, dæk, gear m.m.

20 tommer cykler fås både som den almindelige cykel og mountainbiken. I forhold til de små cykler, begynder der at blive en synlig og markant forskel på drenge- og pigecyklen i 20 tommer. Både i farver og geometri: Drengecyklens overrør er bl.a. højere end pigemodellens og udstyret er heller ikke ens.

De fleste cykler kommer med lygtesæt, skærme, bagagebærer, skridsikre pedaler m.m. Husk, at cyklen selvfølgelige skal have alt standardudstyret, så den lever op til Trafikstyrelsens sikkerhedskrav.

Husk at cyklens sæde skal være være justérbart i højden, og det er også en fordel, at styret er det.

Gear og bremser

Mange 20 tommer cykler kommer med enten indvendige eller udvendige gear – det afhænger af modellen. Alle mountainbikes har udvendige gear og for- og bagbremser

Det er stadig forskelligt, hvilket bremsesystem der kommer med 20 tommer cyklen. Det afhænger af modellen. I denne alder er der flere børn, som kan betjene for- og bagbremsen via styret.

Barnet lærer hurtigt, at kontrollere bremsningen med håndbremsen. Har dit barn svært ved at nå bremsegrebene, er det let at indstille de, så de er nemmere at nå.

Når du køber cyklen online

Cyklen vil være ca. 90% samlet når du modtager den. Derfor skal du selv kun montere styr, forbremse, pedaler og sadel ligesom du ofte også skal  pumpe dækkene og evt. efterspænde boltene inden barnet kan bruge cyklen.

Du skal selv salv have gang i værktøjskassen – da der ikke medfølger værktøj til at samle cyklen med. Vær opmærksom på, at ikke alle cykler leveres med støttehjul, støtteben m.m.