Løbecykler

Løbecykel til hvilken alder?

3.8/5 - (5 votes)

Giv dit barn de bedste forudsætninger for at blive god og sikker på en cykel. I denne artikel ser vi på løbecykler og kommer vi med et forsigtigt bud på, hvilken løbecykel der passer til hvilken alder.

De er blevet rasende populære de små to-hjulede uden pedaler – og ikke ved tilfælde. Løbecyklen er et fantastisk legetøj og transportmiddel, når det kommer til at forberede børn til at færdes i trafikken og samtidig styrke motorik, koordinering og balance.

Med en løbecykel giver du dit barn i en tidlig alder mulighed for at tilegne sig grundmekanismerne i at cykle på en sikker måde, der tager hensyn til barnets udvikling og færdigheder.

Derved bliver det lettere at lære at cykle på en tohjulet cykel senere i livet.

Hvornår skal mit barn have en løbecykel?

Løbecyklen er designet til børn i 1 til 5 års alderen.

Der findes 3- og 4-hjulede løbecykler til de helt små, hvor formålet er at sikre en god og tryg start med brede dæk og lavt tyngde punkt, mens du i den anden ende af skalaen kan finde 2-hjulede som i design og funktioner er meget tæt på den regulære cykel med pedaler.

Løbecykler kommer i så mange forskellige modeller, at det er muligt at finde en cykel, som passer til dit barns udfordringsniveau, alder og motoriske stadie. Generelt kan man sige, at jo flere hjul løbecyklen har, desto bedre balance og lavere fart har cyklen.

Fart er noget, som kommer i takt med at barnet opbygger tryghed og løbecyklen får færre hjul, kan man godt sige. For det trænede barn på en 2 hjulet løbecykel kan der være fart og feltet. Det skal du som voksen være opmærksom på, når I færdes i trafikken.

Løbecykel med 2 hjul

Se mange flere løbecykler hos cykelpartner.dk

Hvilken alder passer en løbecykel til?

Som nævnt passer løbecyklen til børn i 1 til 5 års alderen. Men det er meget forskelligt, hvornår børn starter ud med den 2-hjulede eller den 4-hjulede, da et også kommer an på, hvad de har til rådighed.

Det sagt har cykelproducenterne det nemt ved at opdele løbecykler i alderstrin således at løbecyklen med 3 og 4 hjul er til de helt små, og at de 2 hjulede er til de store 3 – 5 årige cirka.

Det er heller ikke nogen god idé kun at fokusere på alder, da barnets størrelse og udvikling også spiller en stor rolle. Se vejledende afsnittet om størrelse længere nede.

Se også siden om løbecykler hvor vi opdeler løbecykler i alder

Løbecykel med 4 hjul

Hvor kan man købe løbecykel på nettet?

CykelpartnerLøbecykler fra bl.a. Puky, Strider og Kinderline. Hurtig levering og god service
Logo LegehjuletLøbecykler til særligt de 2 – 4 årige. Stort udvalg og super service

Hvad med størrelsen?

Før du køber en løbecykel, så vurdér hvor dit barn er henne lige nu – udviklingsmæssigt. En tommelfingerregel er, at du bør købe en løbecykel til i morgen og ikke til i går.

Dit barns højde og skridtlængde

Der findes forskellige modeller, der passer til et barns motoriske evner og alder. Det vigtigste er, at barnet skal kunne nå jorden, når det sidder i sadlen, og at det selv kan komme af og på cyklen uden at vælte.

Du skal kende dit barns højde og benlængde for at finde den rigtige størrelse. Når du skal finde størrelsen på cyklen, skal du måle skridtlængden – dvs. den indvendige afstand fra jorden til skridtet. Når du har den, kan du justere sadlens højde.

Både sadel- og styrhøjde skal være justerbar, så det er muligt at justere cyklens størrelse i takt med at barnet vokser.

Husk cykelhjelmen

Det anbefales at dit barn kører med cykelhjelm – også på løbecykel. Så er sikkerheden på plads, og du er med til at skabe nogle gode vaner for dit barn, når det færdes i trafikken. På Cykelpartner.dk og cykelpartner.dk kan du med garanti finde en cykelhjelm som passer til dit barn.

5 ting du bør gå efter?

  • Styrets håndtag bør have sikkerhedshåndtag, så hånden ikke glider af styret
  • Det er vigtigt, at løbecyklen har lav indstigning, så barnet nemt kan komme af og på cyklen. Styr og sadel skal være justerbare i højden. Så sikrer du dig at cyklen kan “vokse” i takt med, at dit barn vokser.
  • Løbecyklen bør have gode brede hjul, som kan skabe god balance. Dækkene kan enten være oppustelige med cykelslange eller af skum. Der er være fordele og ulemper ved begge typer. Skumdæk er punkteringsfrie og absorberende, men forgår over længere tid. Dæk og slange holder længe, men er derimod er ikke 100% punkterfri og skal pumpes fra tid til anden.
  • Cyklens materialer skal være gode. Ved stålcykler check at producenten garanterer at pulverlakering er slidstærk. Så får du en løbecykel, som kan blive ved med at se flot ud – selv efter et år.
  • Til løbecykler for de børn, som færdes på den i trafikken, er det en god idé at den har en ringklokke 

 

Søgeord: Løbecykel

Seneste artikler og guides